Gisteren was ik in het Gouwebos en de natuurspeelplaats werd officieel geopend.

Heerlijk dat kinderen steeds meer worden uitgenodigd om buiten te zijn. Nu kwam de regen met bakken naar beneden dus het was wel wat sneu voor de boswachter en alle catering die was neergezet. Er was dus weinig animo.

De grap was wel dat we met de mensen die er wel waren toch genoten van het bos en de verhalen die de boswachter vertelde. Zo langzaamaan vergaten we eigenlijk de regen en liepen we al wandelend door het bos.

We roken de natte bladeren, hoorden het geruis van de bomen en voelden de regen en de wind op onze huid. Een echte wake-up call van de natuur. En wat is er heerlijker na een boswandeling om lekker met warme choco in een warm bad te zitten :-).

De start van de herfst lijkt begonnen. De dagen gaan weer korten en de natuur maakt zich op om meer naar binnen te keren en zijn bladeren los te laten.

Het is mooi om per seizoen te kijken wat het jou kan brengen. Om met de seizoenen mee te leven. We kunnen nu eenmaal niet eeuwig oogsten en de vruchten plukken in de zomer. Er komt een tijd dat de vruchten gaan los laten en er ruimte komt voor iets nieuws.

Wat vind jij van de herfst? En heb jij wellicht iets los te laten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *