Puf herkennen jullie dat je soms discussies hebt met anderen (laatst nog met mijn moeder en gisterenavond met vrienden) over Corona? Op zich niks mis mee zo je zeggen. Je houdt elkaar scherp, we mogen allemaal een mening hebben…

Wat ik er lastig aan vind is dat… (met name als de discussie oplaait) dat we (ik ook) voor ons gelijk gaan en elkaar proberen te overtuigen. We willen eigenlijk ons gelijk halen en/of elkaar overtuigen.

Terwijl het ten koste gaat van het contact. Ik denk dan aan de zin; Wil je gelijk of wil je contact? Of wil je gelijk of geluk?

Ik merk dat ik behoefte heb aan contact en verbinding. En als ik in deze discussies/verhalen beland… ben ik daar verre weg van… het maakt mij verdrietig en boos. 

Het helpt mij dan op de natuur op te zoeken. Even afstand, even wandelen. En dat vind ik dan ook het mooie van de natuur, die heeft geen oordeel, die is gewoon :-). Ik kom weer tot mezelf en voel mildheid naar mezelf en de ander. Er is weer contact en verbinding… en dit alles door de natuur!

#verbinding#contact#natuur#eenvoud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *