ln de natuur maak je contact met de beste versie van jezelf

Ik ben Noor Bossers, psycholoog, natuurcoach, gezondheidswetenschapper, lichaamswerk en mindfulnesstrainer.

Na 9 jaar bij de Luisterlijn te hebben gewerkt als trainer/coach, heb ik veel ervaring in luisteren naar jezelf en luisteren naar anderen. Ik geloof dat alles begint met luisteren naar jezelf, aandacht naar binnen en stil staan. Alleen als je goed naar jezelf luistert, kun je goed naar een ander luisteren.

Mensen omschrijven mij als natuurlijk, open, warm, humor, nuchter, betrokken.Iemand die loyaal is naar mensen en mensen snel op hun gemak stelt.

De natuur helpt je om dichter bij jezelf te komen. Ik help je daarbij door naast je te staan zonder oordeel, je de ruimte te geven en vragen te stellen. De antwoorden zitten in jou. Samen met jou gaan we kijken naar jouw innerlijke landschap. Wat wil zichtbaar worden in jou? De natuur zetten we hierbij in als metafoor en symbool. Ook maken we gebruik van systemisch werken, lichaamswerk en mindfulness.

In 2002 ben ik gestart als psycholoog, het werken met alleen het hoofd is naar mijn idee niet voldoende. Ik had het idee dat we vaak in cirkeltjes bleven draaien en het niet ging om wat iemand echt nodig heeft. Mensen zijn tenslotte niet hun diagnose. Het is een symptoom van iets anders. Interessanter is om achter de symptomen te kijken, wat er in iemand leeft en echt met aandacht te kijken wat iemand nodig heeft en wat zijn/haar behoefte is. Als je echt leert erkennen wat erin je leeft, met alles wat zich aandient, verdriet, blijdschap, boosheid, angsten, oordelen, schaduwkanten die je liever niet wil zien, erken je je totale zelf, en dat is de start van verandering en heling. Vandaar dat ik mij verder geschoold heb in Lichaamswerk, Mindfulness, ACT en Natuurcoaching. Daarmee betrek ik het lichaam, je denken en je emoties. Door middel van zowel lichamelijk, mentaal en emotioneel naar een probleem te kijken, zorg je voor echte verandering wat leidt tot een duurzaam resultaat.

We willen ons graag “goed” voelen en liever geen pijn hebben. Terwijl dat niet het leven is. Het leven is alle seizoenen van het leven omarmen, winter, herfst, lente en zomer.

Als we meer naar onze natuurlijke stroom mogen leven dan gaat het moeiteloos omdat het is zoals het is. Ik leer je omgaan met hoe het nu is en alle seizoenen te omarmen in jezelf.

Vanuit daar gaan we kijken wat zich wil ontvouwen in jou.

Mijn specialiteit is stilstaan bij wat zich aandient in jou. De natuur, lichaamswerk, mindfulness en mijn jarenlange ervaring in echt luisteren en afstemmen op de ander helpen daarbij.